Reguli de utilizare Aplicatie

1. Termeni generali

1.1. Aceste Reguli (denumite in continuare Reguli) constituie o propunere a IBA Group SA (denumit in continuare IBA Group) unui utilizator de dispozitiv mobil (denumit in continuare „Utilizator”) pentru a utiliza aplicatia Mobila tapXphone (denumita in continuare „Aplicatia”).

1.2. Utilizarea aplicatiei se supune acestor reguli precum si prevederilor incluse in urmtoarele documente ale Grupului IBA:

(denumite in continuare „Documente de reglementare”).

1.3. La inceperea utilizarii aplicatiei /a anumitor functii ale acesteia, se considera ca Utilizatorul a acceptat integral aceste reguli si termenii documentelor de reglementare, fara nici o exceptie. Daca Utilizatorul nu este de acord cu orice prevedere a Regulilor si / sau Documentelor de reglementare, Utilizatorul nu va utiliza aplicatia.

1.4. IBA Group poate, in orice moment, fara notificare catre Utilizator, sa modifice aceste Reguli si Documentele de reglementare. Versiunea actuala a acestor reguli poate fi gasita la: https://tapXphone.com Riscul de a nu citi o versiune revizuita a regulilor si a documentelor de reglementare va fi suportat de Utilizator; utilizarea continua a aplicatiei odata cu modificarea regulilor sau a documentelor de reglementare constituie consimtamantul versiunii revizuite a acesteia.

1.5. Utilizatorul va inceta sa utilizeze aplicatia, daca nu este de acord cu orice modificare a acestor reguli facuta de IBA Group in modul prescris de punctul 1.4 din prezenta.

1.6. Aplicatia ofera Utilizatorului, in cadrul unui contract cu banca sa de servicii de acceptare la plata a cardurilor, posibilitatea de a accepta plati efectuate de detinatorii de carduri folosind carduri bancare. Toate functiile disponibile in prezent ale aplicatiei, precum si orice evolutie a acestora si / sau functiile nou adaugate sunt supuse acestor reguli.

1.7. In functie de schema de plata, sub sigla careia a fost emis cardul bancar, furnizorul de servicii de acceptare la plata a cardurilor, regiunea utilizatorului, oricare sau toate functiile aplicatiei pot fi inaccesibile sau restrictionate. Functiile sunt considerate inaccesibile (restrictionate) pentru Utilizator, daca un astfel de Utilizator nu le poate utiliza in mod explicit. Este interzisa aplicarea oricaror metode tehnice si software pentru a eluda aceste restrictii. Prevederile acestor reguli care reglementeaza functiile aplicatiei care sunt inaccesibile (restrictionate) pentru utilizator nu se aplica pana cand aceste functii nu devin accesibile in mod explicit Utilizatorului.

1.8. Prin utilizarea aplicatiei, Utilizatorul isi da consimtamantul pentru a primi mesaje publicitare.

1.9. IBA Group nu garanteaza ca aplicatia va functiona fara intreruperi, prompt, durabil si fara erori.

1.10. Grupul IBA nu este responsabil pentru oprirea completa a aplicatiei care a aparut ca urmare a actiunilor intreprinse de furnizorul de servicii de acceptare la plata a cardurilor.

1.11. Aplicatia poate fi utilizata numai pe dispozitive mobile care ruleaza sistemul de operare Android 10.0 (si o versiune ulterioara), care sunt echipate cu interfata NFC (modulul NFC cu o antena este nativ si incorporat intr-un dispozitiv mobil) si servicii Google Play acceptate.

1.12. Utilizatorul este in mod independent responsabil de riscul pentru calitatea dispozitivului mobil utilizat, a componentelor sale hardware, care pot duce la erori, intreruperi in lucru, functionare lenta si de calitate scazuta a aplicatiei sau a componentelor si / sau functiilor sale individuale.

1.13. Utilizatorul este notificat ca Grupul IBA poate opri utilizarea aplicatiei pe dispozitive mobile pe care sunt instalate sisteme de operare care nu indeplinesc cerintele: sistemelor de plati internationale Visa si Mastercard in cadrul programelor „Tap to Phone” si respectiv „Tap on Phone”; Industriei cardurilor de plata, ca parte a programului de plati contactless pentru comert in afara raftului si care au componente hardware care creeaza vulnerabilitati in utilizarea aplicatiei.

1.14. Utilizatorul intelege ca IBA Group poate opri temporar sau complet utilizarea aplicatiei pe dispozitive mobile, a caror stare sau din cauza actiunilor utilizatorului creeaza o amenintare la acceptarea la plata a cardurilor.

2. Functia de autentificare a utilizatorului si schimbarea MPIN

2.1. Utilizatorul poate accesa functia de autentificare prin autentificare si parola (denumite in continuare „MPIN”), caz in care utilizatorul trebuie sa introduca detaliile corespunzatoare.

2.2. La prima conectare, aplicatia poate sugera sa schimbati codul MPIN implicit. Utilizatorul poate sari peste acest pas si sa schimbe MPIN mai tarziu.

2.3. Utilizatorul va fi responsabil pentru securitatea (rezistenta la selectare) a parolei de acces la contul utilizatorului si, de asemenea, ii asigura confidentialitatea. Utilizatorul va fi responsabil pentru orice actiune (si consecintele acestora) in si cu aplicatia prin intermediul contului utilizatorului, inclusiv transferul voluntar de catre utilizator a informatiilor necesare pentru a accesa contul utilizatorului catre terti in orice conditii (inclusiv prin contracte sau acorduri). Orice actiune in sau cu aplicatia efectuata prin intermediul contului utilizatorului va fi considerata realizata de utilizator.

3. Functia de initializare a dispozitivului mobil

3.1. Pentru a utiliza aplicatia / anumite functii ale acesteia, utilizatorul trebuie sa treaca procedura de initializare pentru inregistrarea dispozitivului mobil al utilizatorului si activarea acestuia ca terminal de plata pentru carduri bancare.

3.2. Pentru a finaliza cu succes inregistrarea unui dispozitiv mobil si a-l activa ca terminal de plata, utilizatorul trebuie sa introduca un cod de activare in aplicatie conform instructiunilor de pe ecran. Modul in care utilizatorul primeste codul de verificare este determinat de banca ce ofera serviciile de acceptare la plata a cardurilor.

4. Functia de plata contactless

4.1. Inainte de a accepta o plata fara numerar, utilizatorul trebuie sa introduca suma platii. Pentru a efectua o plata, Utilizatorul trebuie sa sugereze Consumatorului (denumit in continuare „Detinator de card”) sa apropie un card bancar contactless sau un portofel electronic de plata de dispozitivului mobil, de zona unde se afla antena NFC.

4.2. Utilizatorul trebuie sa solicite verificarea detinatorului de card tastarea cod-ului PIN (denumit în continuare „cod PIN”) daca suma platii depaseste limitele relevante stabilite de banca ce oferaserviciile de acceptare la plata a cardurilor. In acest caz:

4.2.1. Utilizatorul trebuie sa inmaneze dispozitivul mobil detinatorului de card pentru a introduce codul PIN folosind tastatura virtuala;

4.2.2. Inainte ca Detinatorul cardului sa introducă codul PIN, Utilizatorul trebuie sa inteleaga ca, din motive de securitate, este utilizata o tastatura cu un aranjament aleatoriu de cifre, precum si sa se asigure ca nu sunt terte persoane in apropiere care ar putea avea acces la datele introduse. In acest sens, se recomanda detinatorului cardului sa acopere/protejeze ecranul in momentul introducerii codului PIN;

4.2.3. Utilizatorul trebuie sa monitorizeze introducerea in timp util (fara pauze lungi) a codului PIN de catre detinatorul cardului;

4.2.4. Utilizatorului i se interzice:

• sa solicite detinatorului cardului sa furnizeze codul PIN;

• sa se uite la ecranul aplicatiei in momentul introducerii codului PIN;

• sa fotografieze sau sa inregistreze video procesul de introducere a unui cod PIN;

4.2.5. daca detinatorul cardului refuza sa introduca codul PIN sau detinatorul cardului face pauze lungi in timpul tastarii codului, utilizatorul sau detinatorul cardului trebuie sa intrerupa operatiunea.

4.3. In functie de permisiunile stabilite prin contractul de acceptare la plata a cardurilor, utilizatorul poate efectua o plata prin introducerea manuala a datelor cardului bancar in aplicatie. In acest caz:

4.3.1. sunt indicate urmatoarele detalii ale cardului:

• numarul de card (denumit in continuare „PAN”);

• data expirarii.

4.3.2. Utilizatorul trebuie sa inmaneze dispozitivul mobil detinatorului cardului pentru a introduce datele cardului folosind tastatura virtuala;

4.3.3. inainte ca detinatorul cardului sa introduca datele cardului, Utilizatorul trebuie sa se asigure ca sunt respectate cerintele de securitate, ca se utilizeaza o tastatura cu un aranjament aleatoriu de cifre, precum si sa nu existe terti in apropiere care sa poata accesa datele de card introduse. Pentru aceasta, se recomanda detinatorului cardului sa acopere/protejeze ecranul in momentul introducerii datelor;

4.3.4. Utilizatorului i se interzice:

• sa solicite detinatorului cardului sa furnizeze datele cardului (cu exceptia datelor necesare pentru reconcilierea informatiilor de pe chitanta);

• sa se uite la ecranul aplicatiei in momentul introducerii datelor de card;

• sa fotografieze sau sa inregistreze video procesul de introducere a datelor unui card;

4.4. Aplicatia poate permite utilizatorului sa trimita o chitanta, cu rezultatul platii la adresa de e-mail a detinatorului cardului, sa o afiseze pe ecranul dispozitivului mobil sau prin cod QR.

4.5. Utilizatorul trebuie sa verifice informatiile cardului pe chitanta de pe ecranul aplicatiei cu datele de pe card (primele 6 cifre si ultimele 4 cifre ale PAN).

5. Functii de anulare si rambursare

5.1. Operatiunea de anulare a platii (denumita in continuare „Anulare”) de catre Utilizator poate fi efectuata inainte de inchiderea de zi in urmatoarele cazuri:

• din initiativa detinatorului cardului;

• a fost facuta o eroare la introducerea sumei, dar tranzactia a fost efectuata;

• nepotrivirea datelor de card cu cele din documentul de identitate (nume si prenume);

• numarul cardului de pe chitanta este diferit de cel indicat pe card.

5.2. Operațiunea „Rambursare” nu va fi activa in aplicatie.

5.3. Daca operatiunea de Anulare a fost respinsa din orice motiv, in acest caz operatiunea ar trebui repetata sau suma respectiva ar trebui returnata printr-o alta forma de plata (de exemplu numerar).

6. Inchiderea zilei (lucratoare)

6.1. Vizualizarea listei tranzactiilor finalizate intr-o zi lucratoare poate fi accesata de Utilizator folosind Aplicatia.

6.2. Conform rezultatelor tranzactiilor efectuate intr-o zi (lucratoare), dupa inchiderea de zi tranzactiile vor fi trimise centrului de procesare.

Grupul IBA SA

2583/13 str. Petrzilkova, Praga 5, 158 00, Cehia

TVA nr. CZ27365824

Data publicării 06/01/2020

Last updated